Dalej

PSZENNO-ŻYTNIE MiSZelinki

 

Takich drożdżowych paluchów wypchanych różnościami nie kupimy w żadnym sklepie. Swoją nazwę wywodzą od słynnego ludzika Michelin i nietrudno zgadnąć, dlaczego. Całkiem poważna konkurencja dla pizzy...

Dalej

Dalej

Wytrawne chrusty SEROWE

 

Awangardowe złociste bułeczki z żółtym serem w środku i na wierzchu, uplecione jak faworki, a w dodatku bardzo puszyste i mięciuchne. Wszystkie dzieciaki będą zachwycone...

Dalej

Dalej

ZRAZY MAŁOMIEJSKIE

 

Apetyczne drobiowe zawijanki z ciekawym nadzieniem w środku. Całkowicie nietuzinkowy pomysł na połączenie mięsa z kurczaka i jajek, a jednocześnie znakomity poligon dla zdobycia nowych doświadczeń kulinarnych...

Dalej

Dalej

Wystrzałowa OGÓRKOWA

 

Inspirowany wschodnim rasolnikiem przepis na doskonałą i super pożywną zupę z kiszonymi ogórkami, wzbogaconą kawałkami mięsa, kaszą jęczmienną i gałuszkami, czyli kluskami własnej roboty...

Dalej

Dalej

SCHAB PO FRANCUSKU Z POMIDORAMI

 

Na delektowanie się nim potrzeba więcej czasu, niż na samo przygotowanie wszystkich warstw efektownie dekorujących pieczone mięso. Wychodzi dużo, pożywnie i oszałamiająco pysznie... Mniam.

Dalej

Dalej

PRZYSMAK ŁUKASZENKI

 

Ten białoruski delikates nie ma raczej wiele wspólnego z tradycyjną kuchnią tego kraju. Jednak przygotowanie schabu w ten sposób jest tak pomysłowe i smaczne, że przynajmniej raz warto dać mu szansę...

Dalej

Dalej

DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM, ŚLIWKĄ I KRUSZONKĄ

 

Absolutna klasyka wśród bułeczek ze śliwkami, których nastrojowy smak podkreśla dodatek budyniu waniliowego domowej roboty. Nic tak nie zdoła przepędzić smętnej nostalgii za latem, jak ten przepyszny wypiek...

Dalej

Dalej

Jesienne Bułeczki Listeczki

 

Nietrudne do wykonania, mięciutkie, a jednocześnie niezwykle efektowne drożdżówki z jabłkowo-cynamonowym nadzieniem. W sam raz na jesienne wieczory z kubkiem herbaty, dobrą książką i nie tylko...

Dalej

Dalej

orientalna pizza wegetariańska

 

Pyszne, niemal kruchodrożdżowe ciasto z dodatkiem majonezu i pożywne ziemniaczane nadzienie z serem i papryką. Podaruj swojej rodzinie, bliskim i gościom tę promienną krasawicę. Porcja na dwie pizze...

Dalej

Dalej

Egzotyczny pizzo-kołacz z kiełbasą i serem

 

Wytrawny kołacz z ciasta drożdżowego, stylizowany na całkowicie nieortodoksyjną pizzę ze swojskim akcentem w postaci kiełbasy i sera. Takiego wypieku nie zamówimy w żadnej pizzerii i restauracji...

Dalej

Dalej

Smażone drożdżowe pierożki z tołkanicą

 

Proste i niezwykle sycące danie, inspirowane kuchnią zza naszej wschodniej granicy, ale jakże bliskie narwiańskim tradycjom kulinarnym. Naprawdę miła odmiana od codziennej rutyny...

Dalej

Dalej

zielone ogórki do słoików na zimę

 

Eksperymentalna receptura dla lubiących ryzyko w kuchni i tych, którym zostały ogórki. Dzięki temu przepisowi, smakiem świeżych warzyw będzie można cieszyć się również w zimie. Bez pasteryzacji...

Dalej

Wegetariański Pasztet z cukinii

 

Prosty, szybki, pyszny. Jednym słowem, doskonały. Wielbiciele cukinii i warzywnych dań na pewno będą zadowoleni z tej zgrabnej jarskiej pieczeni. Porcja na dwie keksówki...

 

Dalej

Dalej

Ekspresowe mini-pączki

 

Smażone w głębszym tłuszczu puszyste małe pączki z ciasta drożdżowego. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a smakiem wcale nie ustępują tym dużym...

Dalej

Do góry

Powrót

Dalej

Zostały białka? Zrób SZYBKĄ BABECZKĘ

Z ciekawymi dodatkami

 

Wystarczy 7-8 białek z dużych jaj, odrobina mąki, cukru i oleju plus co kto w domu ma oraz 10 minut czasu. I oczywiście przyzwoity mikser...

kropka

DOBRZE SKOSZTOWAĆ

Must-try * Man muss es probieren * Обов'язково треба спробувати

ZAPRASZAMY DO KONTAKTU

 

Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie, pomysły i współpracę. Jeśli coś ciekawego dzieje się w okolicy, o czym warto wiedzieć, napisz do nas:

Niezależny portal poświęcony życiu społeczno-kulturalnemu w gminie Narew © 2024

polityka PRYWATNOŚCI

kontakt@widoknanarew.pl

Thank you for being here

Danke, dass Sie hier sind

Дякую за те, що ви тут

Dziękujemy, że tu jesteś