PSZENNO-ŻYTNIE MiSZelinki
Takich drożdżowych paluchów wypchanych różnościami nie kupimy w żadnym sklepie. Swoją nazwę wywodzą od słynnego ludzika Michelin i nietrudno zgadnąć, dlaczego. Całkiem poważna konkurencja dla pizzy...
Wytrawne chrusty SEROWE
Awangardowe złociste bułeczki z żółtym serem w środku i na wierzchu, uplecione jak faworki, a w dodatku bardzo puszyste i mięciuchne. Wszystkie dzieciaki będą zachwycone...
ZRAZY MAŁOMIEJSKIE
Apetyczne drobiowe zawijanki z ciekawym nadzieniem w środku. Całkowicie nietuzinkowy pomysł na połączenie mięsa z kurczaka i jajek, a jednocześnie znakomity poligon dla zdobycia nowych doświadczeń kulinarnych...
Wystrzałowa OGÓRKOWA
Inspirowany wschodnim rasolnikiem przepis na doskonałą i super pożywną zupę z kiszonymi ogórkami, wzbogaconą kawałkami mięsa, kaszą jęczmienną i gałuszkami, czyli kluskami własnej roboty...
SCHAB PO FRANCUSKU Z POMIDORAMI
Na delektowanie się nim potrzeba więcej czasu, niż na samo przygotowanie wszystkich warstw efektownie dekorujących pieczone mięso. Wychodzi dużo, pożywnie i oszałamiająco pysznie... Mniam.
PRZYSMAK ŁUKASZENKI
Ten białoruski delikates nie ma raczej wiele wspólnego z tradycyjną kuchnią tego kraju. Jednak przygotowanie schabu w ten sposób jest tak pomysłowe i smaczne, że przynajmniej raz warto dać mu szansę...
DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM, ŚLIWKĄ I KRUSZONKĄ
Absolutna klasyka wśród bułeczek ze śliwkami, których nastrojowy smak podkreśla dodatek budyniu waniliowego domowej roboty. Nic tak nie zdoła przepędzić smętnej nostalgii za latem, jak ten przepyszny wypiek...
Jesienne Bułeczki Listeczki
Nietrudne do wykonania, mięciutkie, a jednocześnie niezwykle efektowne drożdżówki z jabłkowo-cynamonowym nadzieniem. W sam raz na jesienne wieczory z kubkiem herbaty, dobrą książką i nie tylko...
orientalna pizza wegetariańska
Pyszne, niemal kruchodrożdżowe ciasto z dodatkiem majonezu i pożywne ziemniaczane nadzienie z serem i papryką. Podaruj swojej rodzinie, bliskim i gościom tę promienną krasawicę. Porcja na dwie pizze...
Egzotyczny pizzo-kołacz z kiełbasą i serem
Wytrawny kołacz z ciasta drożdżowego, stylizowany na całkowicie nieortodoksyjną pizzę ze swojskim akcentem w postaci kiełbasy i sera. Takiego wypieku nie zamówimy w żadnej pizzerii i restauracji...
Smażone drożdżowe pierożki z tołkanicą
Proste i niezwykle sycące danie, inspirowane kuchnią zza naszej wschodniej granicy, ale jakże bliskie narwiańskim tradycjom kulinarnym. Naprawdę miła odmiana od codziennej rutyny...
zielone ogórki do słoików na zimę
Eksperymentalna receptura dla lubiących ryzyko w kuchni i tych, którym zostały ogórki. Dzięki temu przepisowi, smakiem świeżych warzyw będzie można cieszyć się również w zimie. Bez pasteryzacji...
Wegetariański Pasztet z cukinii
Prosty, szybki, pyszny. Jednym słowem, doskonały. Wielbiciele cukinii i warzywnych dań na pewno będą zadowoleni z tej zgrabnej jarskiej pieczeni. Porcja na dwie keksówki...
Ekspresowe mini-pączki
Smażone w głębszym tłuszczu puszyste małe pączki z ciasta drożdżowego. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a smakiem wcale nie ustępują tym dużym...
Do góry
Powrót
Widok na przepisy
Zostały białka? Zrób SZYBKĄ BABECZKĘ
Z ciekawymi dodatkami
Wystarczy 7-8 białek z dużych jaj, odrobina mąki, cukru i oleju plus co kto w domu ma oraz 10 minut czasu. I oczywiście przyzwoity mikser...
kropka
DOBRZE SKOSZTOWAĆ
Must-try * Man muss es probieren * Обов'язково треба спробувати
Must try
TU WARTO ZAGLĄDAĆ
ZAPRASZAMY DO KONTAKTU
Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie, pomysły i współpracę. Jeśli coś ciekawego dzieje się w okolicy, o czym warto wiedzieć, napisz do nas:
Niezależny portal poświęcony życiu społeczno-kulturalnemu w gminie Narew © 2024
polityka PRYWATNOŚCI
kontakt@widoknanarew.pl
Thank you for being here
Danke, dass Sie hier sind
Дякую за те, що ви тут
Dziękujemy, że tu jesteś